Kolorektal Kanser Sempozyumu

26 Mayıs 2024'de İstinye Üniversitesi Topkapı Konferans Merkezi'nde ASCO (American Society of Clinical Oncology)-Oncology Student Interest Group (OSIG) Toplantısında Kalınbarsak-Rektum Kanserleri ele alındı.

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören Onkoloji ile ilgilenen öğrencilerden oluşan geniş bir katılımcı grup ile bir araya gelindi. Prof. Dr. Merdan Fayda Kalın barsak-rektum kanserlerinde radyoterapi ile ilgili konuşması sonrası özellikle tarama programlarının önemi ve moleküler düzeyde potansiyel bilimsel çalışma konuları hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. 


Fayda Bilim Vakfı Seminerleri - 1

11 Mayıs 2024'te Liv Hospital-Ulus ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Prof Dr Merdan Fayda ve Medikal fizik uzmanı Büşra Tavlı konuşmacı olarak yer aldı.

Seminer başlığı Jinekolojik kanserlerde Temel Hibrit Brakiterapi uygulamaları idi. Elekta firmasının katkıları ile jinekolojik fantom üzerinde pratik yapılma fırsatının da olduğu toplantıya kurumlarında brakiterapi eğitimini tamamlamış tıpta uzmanlık öğrencileri katıldı. 

Cilt kanserlerinde radyoterapi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Yalçın Hastanesi Plastik cerrahi Anabilim Dalı ev sahipliğinde 03 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen toplantıda vakfımız yönetim kurulu başkanı Prof Dr. Merdan Fayda, Cilt Kanserlerinde radyoterapi konulu bir konuşma yaptı.

Toplantıda plastik cerrahi ve dermatoloji anabilim dallarından çok kıymetli asistan, uzman ve öğretim üyeleri yer aldı. Özellikle ülkemizde az kullanılan teknolojilerden olan brakiterapinin keloid ve cilt kanserlerinde kullanımı ve disiplinler arası etkileşimin önemi vurgulandı.

Beyin metastazlarında radyoterapi

İstanbul Florance Nightingale Hastanesi ev sahipliğinde 27 şubat 2024 tarihinde düzenlenen toplantıda vakfımız yönetim kurulu başkanı Prof Dr. Merdan Fayda, beyin metastazlarında radyoterapi konulu bir konuşma yaptı.

Toplantıda İstanbul'daki devlet ve özel hastanelerde görevli Beyin cerrahi, Nöroloji, Nöroradyoloji, Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi disiplinlerinden kıymetli uzman ve tıpta uzmanlık öğrencisi hekimler yer aldı. Zorlu metastazlı olguların yönetiminde bilimsel bilgiler ışığında tartışmalar yapıldı.