Bu metin, Fayda Bilim Vakfı’nın (“Vakıf”) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında kişisel verilerin işlenmesi hakkında detaylı bilgilendirme sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

1. Veri Sorumlusu ve İletişim Bilgileri

Fayda Bilim Vakfı, veri sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizin işlenmesinden sorumlu olan kuruluştur. İletişim için aşağıdaki bilgiler kullanılabilir:

• Telefon: [+90 532 588 45 85]
  • E-posta: [info@faydabilimvakfi.org]

2. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz, aşağıdaki amaçlarla işlenebilir:

• Vakfın faaliyetlerini yürütmek ve geliştirmek,
  • Hizmetlerimizi sunmak ve yönetmek,
  • İletişim sağlamak ve taleplerinizi yanıtlamak,
  • Katılımcılar, destekçiler ve işbirliği yapılan kişilerle iletişim kurmak,
  • Vakfın sosyal medya hesaplarını yönetmek ve etkinliklerini duyurmak,
  • Yasal gereklilikler doğrultusunda uygulamaları yerine getirmek.

3. Kişisel Verilerin İşlenme Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, aşağıdaki hukuki sebeplere dayanarak işlenebilir:

• Sizin açık rızanız,
  • Vakfın meşru menfaatleri,
  • Kanunen belirlenen yasal yükümlülükler.

4. Kişisel Verilerin Paylaşımı

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere, yasal düzenlemelere uygun olarak yetkili kişi ve kurumlarla paylaşılabilir.

5. Kişisel Veri Sahibinin Hakları

KVKK kapsamında, kişisel veri sahipleri aşağıdaki haklara sahiptir:

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi gibi işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

6. Başvuru Yöntemleri ve İletişim

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için veri sorumlusuna yazılı olarak başvurabilirsiniz. Başvurularınız, KVKK’da belirtilen usul ve esaslara uygun olarak işleme alınacaktır. İletişim bilgileri:

• Adres: [Adres bilgisi]
  • Telefon: [Telefon numarası]
  • E-posta: [E-posta adresi]

7. Güncelleme ve Değişiklikler

Bu KVKK Aydınlatma Metni, gerektiğinde güncellenebilir. Güncellenmiş metinler web sitemizde yayınlanacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: [21.03.2024]