Eğer Web of Science sınıflamasına göre Q1 kategorisine giren bir tam makaleniz henüz kabul aldı ve basım aşamasında ise yayınınızın basılması için veya herkese erişim olması adına sizden ücret talep ediliyor ise aşağıdaki kriterleri sağlamanız durumunda Vakfımız bu bedeli üstlenebilir.

Kriterler

1-Başvuruda bulunan kişi Vakıf tarafından desteklenmenin Vakıf imkanları ile sınırlı olacağını, Vakfın ilgili kurullarından onay alınması sonucu gerçekleşebileceğini ve desteğin kesin olamayabileceğini kabul etmiş olmalıdır.
2-Tam makaleniz için Web of Science kriterlerine göre Q1 olarak sınıflandırılan bir derginin Q1 kategorisinde yer alan kısmında basım için kabul aldığınıza dair e-mail.
3-Türk Vatandaşı olan yazışmacı yazara ait e-devlet üzerinden yeni alınmış adli sicil kaydı.
4-Tam makalenin son isim yazarı veyahut yazının kabul edildiği ilgili bilim alanında Türkiye'de öncü kabul edilen bir akademisyenden neden bu yazının desteklenmesi gerektiğine dair referans e-mail.
5- Yazının basılması ya da açık erişim (open access) olabilmesi için Q1 kapsamındaki dergi tarafından ödenmesi istenen bedelin  yazışmacı yazar tarafından ödendiğine dair dekont ve ilgili derginin e-maili tarafından ödemenin alındığına dair e-mail.
6-Yukarıda sayılan belgelerin info@faydabilimvakfi.org adresine gönderilmesinden sonra Vakfın ilgili kurulları tarafından onaylanması ardından yazışmacı yazara Q1 dergi tam makale basım bedeli ödemesi yapılacaktır.
7-Yazışmacı yazar Vakfımızdan destek aldığını yayında adı geçen diğer yazarlara bildirmekle sorumlu olduğunu kabul eder.
8-Vakıf ilgili yazarlar başvuru kapsamında elde ettiği bilgileri KVKK kapsamında korumak ve saklamakla hükümlü olduğunu kabul eder. KVKK metnine linkten ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki belgeleri lütfen info@faydabilimvakfi.org adresine email olarak gönderiniz.